Tedenski jedilnik
TEDENSKI JEDILNIK
§ ponedeljek, 31. marec 2025
Zajtrk: Mlečni riž, sadje
Kosilo: Kolerabna juha, piščančji zrezek v zelenjavni omaki, ajdova kaša, radič z bučnim oljem
Malica: Graham kruh, marmelada, čaj
§ torek, 1. april 2025
Zajtrk: Rezina sira, črn kruh, BIO paprika, čaj
Kosilo: Zelenjavna juha, pira z blitvo in sirom, zelena solata
Malica: BIO smoti breskev, grisini
§ sreda, 2. april 2025
Zajtrk: Domača pašteta Hram, polbel kruh, mleko
Kosilo: Goveja juha z rezanci, govedina stroganov, riž, rdeča pesa
Malica: BIO pšenično pecivo s kurkumo, čaj
§ četrtek, 3. april 2025
Zajtrk: Jajčna jed, črn kruh, redkvice, čaj
Kosilo: Puranji paprikaš, polenta, zelena solata s porom
Malica: Hruška, poltrdi sir
§ petek, 4. april 2025
Zajtrk: Samopostrežni zajtrk
Kosilo: Bučna juha s popečenimi kruhki, sirovi štruklji v čebulni omaki, mešana solata
Malica: Ananasov sok, koruzni hrsek
Ves dan je na voljo sadje, nesladkani čaj in voda.
Dodatna malica po 16.00 uri: nesladkani čaj, žitarice ali sadje.
Ekološka živila
* v jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico, je uporabljeno ekološko živilo. Označevanje ekoloških
živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekološki živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Hrana je pripravljena primerno starosti otrok. V primer težav z dobavo lahko pride do sprememb v jedilniku.
Hrani, pripravljeni v naši kuhinji, ne dodajamo nobenih zdravju škodljivih aditivov
ter ojačevalcev okusa. Začinimo jo s svežimi ali suhimi začimbami.
Skladno z zahtevami uredbe o izvajanju uredbe (EU) o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom (Ul. RS, št.6/2014): 3.člen (označevanje alergenov v nepredpakiranih živilih, namenjenih končnim potrošnikom in v obratih javne prehrane), navajamo sledeče podatke glede vsebnosti alergenov v prehrani, pripravljeni in ponujeni otrokom v vrtcu Peter Pan.
Pripravljamo prehrano, razvidno iz jedilnika, ki je namenjena zdravim otrokom brez alergij ali preobčutljivostjo, zato obroki, ki jih ponujamo, lahko vsebujejo vse možne alergene, kot so: ŽITA Z VSEBNOSTJO GLUTENA, JAJCA, RIBE, ARAŠIDI, SOJA, OREŠČKI, LISTNA ZELENA, MLEKO IN MLEČNI IZDELKI (z vsebnostjo laktoze), GORČIČNO IN SEZAMOVO SEM
E, ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI, VOLČJI BOB ter proizvodi iz njih.
Katalog živil in jedi z označenimi alergeni je na voljo na glavni oglasni deski in v kuhinji.
Za otroke, ki z zdravniškim potrdilom izkažejo alergijo ali preobčutljivost na posamezne sestavine živil v obrokih, pripravljamo dietne jedi. Za pripravo vsake diete se dogovorimo s starši indivividualno.
- tedenski-jedilnik/Priloga-k-jedilniku.docx [docx // 14 kB]