Tedenski jedilnik
TEDENSKI JEDILNIK
§ ponedeljek, 10. marec 2025
Zajtrk: Črn kruh, maslo, marmelada, čaj
Kosilo: Špinačna juha, puranji zrezki v smetanovi omaki, kus kus, mešana solata
Malica: Makovka, čaj
§ torek, 11. marec 2025
Zajtrk: Čokolešnik, sadje
Kosilo: Fižolova enolončnica s testninami in telečjo hrenovko, stoletni kruh, skutna pita
Malica: Navadni jogurt, ržen kruh
§ sreda, 12. marec 2025
Zajtrk: Sirni namaz, črn kruh, ribano korenje, čaj
Kosilo: Piščančje kračke, krompir v kosih, zelena solata
Malica: Ržen hrsek, mleko
§ četrtek, 13. marec 2025
Zajtrk: Liptauer namaz, polbel kruh, rezine BIO paprike, čaj
Kosilo: Golaž, kruhov cmok, rdeča pesa
Malica: Banana
§ petek, 14. marec 2025
Zajtrk: Domači jogurt Erdani, žemljica
Kosilo: Brokolijeva juha, rižota z zelenjavo, radič s krompirjem
Malica: Osje gnezdo, čaj
Ves dan je na voljo sadje, nesladkani čaj in voda.
Dodatna malica po 16.00 uri: nesladkani čaj, žitarice ali sadje.
Ekološka živila
* v jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico, je uporabljeno ekološko živilo. Označevanje ekoloških
živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekološki živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Hrana je pripravljena primerno starosti otrok. V primer težav z dobavo lahko pride do sprememb v jedilniku.
Hrani, pripravljeni v naši kuhinji, ne dodajamo nobenih zdravju škodljivih aditivov
ter ojačevalcev okusa. Začinimo jo s svežimi ali suhimi začimbami.
Skladno z zahtevami uredbe o izvajanju uredbe (EU) o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom (Ul. RS, št.6/2014): 3.člen (označevanje alergenov v nepredpakiranih živilih, namenjenih končnim potrošnikom in v obratih javne prehrane), navajamo sledeče podatke glede vsebnosti alergenov v prehrani, pripravljeni in ponujeni otrokom v vrtcu Peter Pan.
Pripravljamo prehrano, razvidno iz jedilnika, ki je namenjena zdravim otrokom brez alergij ali preobčutljivostjo, zato obroki, ki jih ponujamo, lahko vsebujejo vse možne alergene, kot so: ŽITA Z VSEBNOSTJO GLUTENA, JAJCA, RIBE, ARAŠIDI, SOJA, OREŠČKI, LISTNA ZELENA, MLEKO IN MLEČNI IZDELKI (z vsebnostjo laktoze), GORČIČNO IN SEZAMOVO SEM
E, ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI, VOLČJI BOB ter proizvodi iz njih.
Katalog živil in jedi z označenimi alergeni je na voljo na glavni oglasni deski in v kuhinji.
Za otroke, ki z zdravniškim potrdilom izkažejo alergijo ali preobčutljivost na posamezne sestavine živil v obrokih, pripravljamo dietne jedi. Za pripravo vsake diete se dogovorimo s starši indivividualno.
- tedenski-jedilnik/Priloga-k-jedilniku.docx [docx // 14 kB]